شروط الصلاة
از ابن عمر رضی الله عنهما روایت است که می گوید: رسول الله صلی الله علیه وسلم از نماز خواندن در هفت مکان نهی فرمود: زباله دان، کشتارگاه، قبرستان، در راه رفت و آمد، حمام، استراحتگاه شتران و بالای کعبه.
عن ابن عمر-رضي الله عنهما-: أن رسول الله -صلى الله عليه وسلم- نهى أن يصلى في سَبعة مواطِن: في المَزْبَلَة، والمَجْزَرَة، والمقْبَرة، وقارِعَة الطريق، وفي الحَمَّام، وفي مَعَاطِن الإبِل، وفوق ظَهر بيت الله.
شرح الحديث :
تمام زمین مسجد است و انسان هر زمان وقت نمازش فرا رسید، می تواند در هر نقطه از زمین که هست نماز بخواند، اصل و قاعده همین است، اما در این حدیث هفت مکان از این قاعده مستثنی شده است که عبارتند از: محل انداختن آشغال ها، خاکروبه، فضولات و چیزهای بدرد نخور خانه ها. مکان ذبح و قربانی نمودن حیوانات. مکان دفن مردگان که عبارت است از تمام آن بخشی که در درون دیوار قبرستان قرار دارد. پس نماز خواندن در هیچ جای قبرستان درست نیست، چه مکانی که در آن نماز می گزارد خالی از قبر باشد یا قبر داشته باشد. همچنین نماز خواندن در مسیر عمومی و محل رفت و آمد مردم منع شده است. و نباید در مکانی که در آن جهت تندرستی، با آب گرم غسل می کنند، نماز خواند؛ این مکان دارای بخار و آب گرم است و منظور همان حمامی است که در شهرها مورد استفاده قرار می گیرد؛ نه دستشویی و مستراحی که هم اکنون در بسیاری از خانه ها وجود دارد و محل قضای حاجت و وضو می باشد که سزاوارتر به منع مذکور می باشد. و در محل استراحتگاه شتران در کنار آب و بر بالای کعبه. در این مکان ها نه نماز فرض خوانده می شود و نه نماز نفل؛ البته این حدیث ضعیف است و بدان استناد نمی شود، اما از نماز خواندن در گورستان نهی شده است و رسول الله صلی الله علیه وسلم فرموده اند: «لَعَنَ اللَّهُ الْيَهُودَ وَالنَّصَارَى اتَّخَذُوا قُبُورَ أَنْبِيَائِهِمْ مَسَاجِدَ»: «الله لعنت کند يهود و نصاری را که قبرهای پيامبران شان را مسجد كردند».