صفة الصلاة
از ابن عمر رضی الله عنهما روایت است که می گوید: هنگامی که رسول الله صلی الله علیه وسلم می خواست نماز را آغاز کند و چون برای رفتن به رکوع تکبیر می گفت، دستانش را تا برابر شانه ها بالا می برد. همچنين هنگام برخاستن از ركوع نيز رفع يدين می كرد و «سَمِعَ اللَّهُ لِمَنْ حَمِدَهُ رَبَّنَا وَلَكَ الْحَمْدُ» می گفت. اما این کار را در سجده نمی کرد.
عن ابن عمر -رضي الله عنهما- أن رسول الله -صلى الله عليه وسلم- كان يَرفع يَديه حَذو مَنْكِبيه إذا افتتح الصلاة، وإذا كَبَّر للركوع، وإذا رفع رأسه من الركوع، رفَعَهما كذلك أيضا، وقال: سمع الله لمن حَمِدَه، ربَّنَا ولك الحَمد، وكان لا يَفعل ذلك في السُّجود.
شرح الحديث :
وقتی رسول الله صلی الله علیه وسلم نمازش را با گفتن تکبیر آغاز می کرد، دستانش را تا مقابل شانه هایش بالا می برد، چنانکه کاملا مقابل آنها قرار می گرفت. همچنین هنگام رفتن به رکوع و نیز هنگام بلند شدن از آن نیز چنین می کرد. در این سه موضع بلند نمودن دست ها تا برابر شانه ها مستحب است. و چون سر از رکوع بر می داشت، می فرمود: «سَمِعَ اللَّهُ لِمَنْ حَمِدَهُ رَبَّنَا وَلَكَ الْحَمْدُ» و تسمیع و تحمید را با هم می گفت. و این مربوط به امام و کسی است که به تنهایی نماز می خواند. اما مقتدی یا مأموم «ربنا ولک الحمد» می گوید، زیرا در سنت چنین آمده است؛ چنانکه در صحیحین از انس رضی الله عنه روایت است که رسول الله صلی الله علیه وسلم فرمود: «وَإِذَا قَالَ سَمِعَ اللهُ لِمَنْ حَمِدَهُ، فَقُولُوا رَبَّنَا وَلَكَ الْحَمْدُ»: «و چون امام سَمِعَ اللهُ لِمَنْ حَمِدَهُ گفت، بگویید: رَبَّنَا وَلَكَ الْحَمْدُ». ایشان هنگام رفتن به سجده و بلند شدن از آن رفع یدین نمی کرد چنانکه روایت دیگر بخاری موید آن است: «و هنگامی که به سجده می رفت و نیز هنگامی که سر از سجده بلند می کرد، چنین نمی کرد».