شروط الصلاة
از ام سلمه رضی الله عنها روایت است که از رسول الله صلی الله علیه وسلم پرسید: آيا زن می تواند در چادر و روسری نماز بخواند، درحالی که شلوار نداشته باشد؟ رسول الله صلی الله علیه وسلم فرمود: «إِذَا كَانَ الدِّرْعُ سَابِغًا يُغَطِّي ظُهُورَ قَدَمَيْهَا»: «اگر پيراهنی بزرگ و گشاد بر تن داشته باشد به گونه ای که پشت پاهايش را بپوشاند، بله».
عن أم سَلَمة -رضي الله عنها- أنها سألت النبي -صلى الله عليه وسلم-: أتُصلي المرأة في دِرْع وخِمَار ليس عليها إزَار، قال: «إذا كان الدِّرْعُ سَابِغًا يُغطي ظُهور قَدميها».
شرح الحديث :
ام سلمه رضی الله عنها می پرسد: آیا زن اجازه دارد در یک لباس و روسری و بدون شلوار نماز بخواند؟ رسول الله صلی الله علیه وسلم فرمودند: «اگر پيراهنی بزرگ و گشاد بر تن داشته باشد به گونه ای که پشت پاهايش را بپوشاند، بله»؛ یعنی: اشکالی ندارد، به شرطی که لباس مذکور تمام بدنش از بالا تا پایین، از جمله قدم هایش را بپوشاند. بنابراین اگر زن با لباس گشادش پاهایش را بپوشاند و با روسری اش سر و مو و گردنش را بپوشاند، عورتش را در نماز پوشانده است و می تواند حتی بدون داشتن ازار یا شلوار در زیر چادر نیز نماز بخواند؛ اگر چه بهتر این است که سه لباس بر تن داشته باشد: چادر، روسری و شلوار. اما مکشوف بودن چهره در هنگام نماز ایرادی ندارد، زیرا دلیلی مبنی بر پوشش آن به هنگام نماز وارد نشده است. و این در صورتی است که شخص بیگانه او را نبیند، اما در رابطه با نظر بیگانه، تمام بدن زن عورت است. حدیث مذکور ضعیف است، اما مضمون آن از کلام ام سلمه رضی الله عنها ثابت است.