فضائل الأعمال الصالحة
از انس بن مالک رضی الله عنه روایت است که می گوید: از رسول الله صلی الله علیه وسلم شنیدم که فرمود: «مَنْ أحَبَّ أَنْ يُبْسَطَ عليه فِي رِزْقِهِ، وَأن يُنْسَأَ لَهُ فِي أَثَرِهِ، فَلْيَصِلْ رَحِمَهُ»: «هرکس می خواهد روزی اش زياد و عمرش طولانی شود، باید پیوند خويشاوندی را رعايت کند».
عن أنس بن مالك -رضي الله عنه- قال سمعت رسول الله -صلى الله عليه وسلم- يقول: «من أحبّ أن يُبْسَطَ عليه في رزقه، وأن يُنْسَأَ له في أَثَرِهِ؛ فَلْيَصِلْ رحمه».
شرح الحديث :
این حدیث به پیوند خویشاوندی تشویق می کند و برخی از فواید آن را علاوه بر محقق شدن رضایت الهی بیان می دارد؛ چنانکه سبب پاداش زودهنگام در دنیا و در زمینه ای می باشد که نزد بنده بسیار محبوب و دوست داشتنی است؛ و سبب وسعت در رزق و روزی و افزایش آن و طولانی شدن عمر می گردد. نزد برخی از مردم ظاهر حدیث با این آیه از کلام الله مجید تعارض دارد که می فرماید: «وَلَنْ يُؤَخِّرَ اللَّهُ نَفْسًا إِذَا جَاءَ أَجَلُهَا»: « و[لى] هركس اجلش فرارسد، هرگز الله [آن را] به تأخیر نمی اندازد». پاسخ این است: اجل بر مبنای هریک از اسباب آن مشخص شده است؛ به عنوان مثال اجل شخصی شصت سال تعیین شده اگر پیوند خویشاوندی را حفظ کند و چهل سال تعیین شده اگر آن را قطع کند. بنابراین اگر آن را رعایت کند، الله متعال بر عمری که اگر آن را رعایت نکند، خواهد داشت، می افزاید.