أوقات النهي عن الصلاة
از ابن عمر رضی الله عنهما روایت است که رسول الله صلی الله علیه وسلم فرمودند: «إِذَا طَلَعَ حَاجِبُ الشَّمْسِ فدعوا الصَّلَاة حَتَّى تَبْرُزَ، وَإِذا غَابَ حَاجِبُ الشَّمْسِ فَدَعُوا الصَّلَاةَ حَتَّى تَغِيبَ، وَلَا تَحَيَّنُوا بِصَلَاتِكُمْ طُلُوعَ الشَّمْسِ وَلَا غُرُوبَهَا، فَإِنَّهَا تطلع بَين قَرْني شیطان، أو الشَّيْطَان»: «هرگاه گوشه ای از خورشيد طلوع کرد، نماز نخوانید تا اينکه به خوبی آشکار و هويدا گردد؛ و هرگاه گوشه ای از آفتاب غروب نمود، تا به خوبی غروب نکرده، نماز نخوانید. و به عمد، نمازتان را به هنگام طلوع و غروب خورشيد نخوانيد؛ چون خورشيد بين دو شاخ شيطانی یا شیطان طلوع می کند».  
عن ابن عمر -رضي الله عنهما- قال: قال رسول الله -صلى الله عليه وسلم-: «إذا طلعَ حاجبُ الشمس فدَعُوا الصلاةَ حتى تَبْرُزَ، وإذا غاب حاجبُ الشمس فدَعُوا الصلاةَ حتى تغيبَ، ولا تَحَيَّنُوا بصلاتِكم طُلُوعَ الشمسِ ولا غروبَها، فإنَّها تطلُعُ بيْن قَرْنَيْ شيطان، أو الشيطان».

شرح الحديث :


رسول الله صلی الله علیه وسلم امر می کند که وقتی گوشه ای از خورشید طلوع نمود، نباید نماز بخوانیم تا اینکه تمام آن آشکار گشته و بالا بیاید؛ و چون گوشه ای از خورشید غروب نمود، نباید نماز بخوانیم تا اینکه بطور کلی غروب کند؛ و ما را از اینکه هنگام طلوع خورشید و غروب آن نماز بخوانیم، نهی می کند؛ دلیل این نهی طلوع و غروب خورشید در میان دو شاخ شیطان - یعنی در میان دو طرف سر او - می باشد زیرا هنگام طلوع خورشید در برابر آن می ایستد تا اینکه طلوع خورشید در میان دو طرف سرش بوده و قبله کسانی باشد که برای خورشید سجده می کنند و هنگام غروب نیز چنین می کند. بنابراین از نماز خواندن در این وقت نهی شده تا در عبادت مشابهتی با ایشان صورت نگیرد.  

ترجمة نص هذا الحديث متوفرة باللغات التالية