العشرة بين الزوجين
از انس بن مالک رضی الله عنه روایت است که می گوید: سنت این است که اگر بعد از زنی بیوه، با دختر باکره ای ازدواج شود، هفت شب نزد وی سپری شود و پس از آن نوبت بین آنها تقسیم شود. و اگر با زن بیوه ای ازدواج گردد، سه شب نزد او سپری شود و آنگاه نوبت بین همسران تقسیم شود. ابوقلابه می گوید: اگر بخواهم می گویم: انس آن را از رسول الله صلی الله علیه وسلم روایت کرده است.
عن أنس بن مالك -رضي الله عنه- قال: «من السنة إذا تَزَوَّجَ البِكْرَ على الثَّيِّبِ: أقام عندها سبعا ثم قَسَمَ. وإذا تَزَوَّجَ الثَّيِّبَ: أقام عندها ثلاثا ثم قَسَمَ». قال أبو قلابة:" ولو شِئْتُ لَقُلْتُ: إنَّ أَنَسًا رَفَعَهُ إلى النبي -صلى الله عليه وسلم-».
شرح الحديث :
سنت این است که چون بعد از ازدواج با زنی بیوه، با دختر باکره ای ازدواج شود، هفت شب نزد وی سپری شود تا دختر باکره با شوهر انس و الفت بگیرد و وحشت و خجالت وی از بین برود چون تازه ازدواج کرده است؛ آنگاه شوهر نوبت شب را به صورت مساوی بین همسرانش تقسیم کند. و اگر با زنی بیوه ازدواج نمود، سه شب نزد وی می ماند چون نیاز وی مانند دختر باکره نیست. و این مساله در حدیثی وارد شده که حکم رفع دارد؛ چون وقتی راویان بگویند: سنت این است؛ مقصودشان جز سنت رسول الله صلی الله علیه وسلم نیست. بر همین اساس است که ابوقلابه که از انس روایت می کند، می گوید: «اگر بخواهم می گویم: انس آن را از رسول الله صلی الله علیه وسلم روایت کرده است». چون نزد من با لفظ «من السنة = سنت است» روایت شده است. و رفع و حدیث مرفوع به معنای منسوب بودن آن به رسول الله صلی الله علیه وسلم می باشد. و مانند این قول راوی است که می گوید: قال رسول الله صلى الله عليه وسلم.