صفات الجنة والنار
از ابوموسی اشعری رضی الله عنه روايت است که رسول الله صلى الله عليه وسلم فرمودند: «ثَلَاثَةٌ لَا يَدْخُلُونَ الْجَنَّةَ: مُدْمِنُ خَمْر، وَقَاطِعُ الرَّحِمِ، وَمُصَدِّقٌ بِالسِّحْرِ»: «سه گروه وارد بهشت نمی شوند: شرابخوار و کسی که پیوند خويشاوندی را قطع می کند و تصديق کننده ی سحر».  
عن أبي موسى الأشعري -رضي الله عنه- قال: قال رسول الله -صلى الله عليه وسلم-: «ثلاثة لا يدخلون الجنة مُدْمِنُ خمر، وقاطع الرحم، ومُصَدِّق بالسِّحْر».

شرح الحديث :


در این حدیث رسول الله صلی الله علیه وسلم به ما خبر می دهد که سه گروه از مردم وارد بهشت نمی شوند؛ چون مرتکب گناهان کبیره ای می شوند که ضرر آنها متوجه فرد و جامعه می باشد؛ اولین آنها کسانی هستند که همواره شراب می خورند؛ و شرابخواری یعنی از بین رفتن عقل و مسخ انسانیت شخص و مروت و جوانمردی. دومین آنها عدم رعایت پیوند خویشاوندی است که نتیجه ی آن عداوت و دشمنی و جدایی افتادن میان افراد خانواده است. امری که گاهی انسان را به انزوا کشانده و از چشم نزدیک ترین افراد به او می اندازد. سومین آنها تصدیق کردن سحر می باشد. چون با تشویق شعبده بازی و فریب و حقه و دروغ و به دست آوردن اموال مردم با نیرنگ و فریب همراه است. کسانی که اخباری از ساحران را تصدیق می کنند که از علم غیب هستند، این وعید شامل آنها می شود اما کسی که تاثیر سحر را تصدیق می کند، وعید مذکور متوجه او نمی باشد. چون تردیدی نیست که سحر تاثیرگذار است. همچنین کسی که تاثیر سحر در تغییر ماهیت اشیا را تصدیق کند چنانکه چوب به طلا تبدیل شود یا موارد مشابه، وعید مذکور شامل وی می شود چون فقط الله متعال است که قادر به چنین تغییری در اشیا می باشد.  

ترجمة نص هذا الحديث متوفرة باللغات التالية